KUNSTIG COMPETENT biedt een kader aan om cursisten te helpen ontdekken op welke wijze ze met kunst willen bezig zijn. Het mooiste is om hen te helpen een eigen invulling te leren geven aan de eigen artistieke dromen.

Cursisten kunnen o.a. ambiëren om: een kundig vakman te worden, die de finesses van de techniek onder de knie wil krijgen, of een creatief kunstenaar, die innovatieve dingen maakt, een vasthoudend onderzoeker van artistieke thema’s, een begeesterend performer, een meeslepende sociaal-politiek geëngageerd commentator of activist, of een combinatie.

De core-business van de academie is om te ontdekken over welke gevoeligheden cursisten beschikken, en op zoek te gaan naar kansen om die gevoeligheden te helpen ontwikkelen: een eigen instrument of materiaal vinden, het plezier van gedisciplineerd oefenen ontdekken, een onbevangen houding cultiveren en kansen zien in vergissingen, op weg zetten om antwoorden te vinden op prangende vragen, veelzijdige kansen creëren om zich te tonen en het eigen engagement kanaliseren.

Waarden als integer, eerlijk en authentiek maken we belangrijker dan ‘uniek’ zijn.